header header header header

Stichting HFTP

Hearts for the Philippines

In 2000 kwamen wij voor het eerst op de Filippijnen. Wat begon als een eenmalige vakantie groeide uit tot een jaarlijks terugkeren. Na een aantal rondreizen over de diverse eilanden gemaakt te hebben, zijn we terechtgekomen op het eiland Marinduque. Dit eiland met 229 duizend inwoners bestaat uit een 6-tal gemeenten, welke we inmiddels op verschillende manieren hebben leren kennen. Door overleg met de plaatselijke bevolking komen we op plekken, waarvan menig mens niet wist dat ze bestonden. Doordat één van onze bestuursleden, de Filippijnse Feligine Buena, samen met haar Nederlandse man meerdere maanden per jaar in de Filippijnen verblijft, hebben wij veel contact met de plaatselijke bevolking. Zowel met arme mensen in de barangays als met de mensen die meer te besteden hebben. Het verschil tussen deze twee groepen mensen is enorm. Een zeer groot deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens en heeft geen werk. Iemand die al werk heeft verdient 900 peso per week (15 euro), waarvan hij zijn gezin moet onderhouden. Een standaard gezin bestaat meestal uit 6 personen (4 kinderen).

In de afgelopen jaren proberen we steeds, op onze manier, de plaatselijke bevolking te helpen met materiele steun. Hierbij kan gedacht worden aan het verstrekken van schoolmaterialen, het steunen van voedingsprojecten voor ondervoede basisschoolkinderen, maar ook één-op-één hulp, bijvoorbeeld in geval van ziekte zorgen dat de medische hulp betaald wordt. (zie onze projecten). Om deze steun een permanenter karakter te geven hebben wij besloten de stichting Hearts for the Philippines op te richten. Wij willen met deze stichting proberen om de mensen op de Filippijnen een beter leven te geven.

Doordat wij inmiddels veel mensen kennen op Marinduque kunnen wij ervoor zorgen dat de hulp die geboden wordt ook bij de mensen terechtkomt die dit het meest nodig hebben. Alle projecten waarmee wij ons bezighouden begeleiden wij persoonlijk, zodat u en wij ervan verzekerd zijn dat de hulp ook echt op de juiste plaats terechtkomt.

Marinduque wordt door de plaatselijke bevolking ‘Heart of the Philippines’ genoemd. Dit eiland en haar bevolking hebben wij in onze harten gesloten.

Lees verder over Bestuur