header header header header

Visie en missie

Hier in Nederland verkeren wij in de bevoorrechte positie dat wij het heel goed hebben. Voor ons is het bijna vanzelfsprekend dat wij elke dag te eten en drinken hebben. We hebben een huis om in te wonen en kleding genoeg om aan te trekken en kunnen onze kinderen gewoon naar school laten gaan en hen elke opleiding laten volgen die zij willen. Bij ons kan dat allemaal en wij vinden het ook nog heel normaal.

In de Filippijnen blijft weinig over van die vanzelfsprekendheid. Daar moet je maar afwachten of er genoeg rijst is om je hongerige kinderen te voeden. Voor water moet je vaak ver lopen naar de put die het dorp heeft en na een flinke storm blijft er vaak niet veel over van je bamboehutje. Je wilt wel dat je kinderen het beter krijgen, maar je hebt gewoon geen geld voor hun opleiding. De vicieuze cirkel waarin deze mensen zich bevinden moet en kan doorbroken worden.

De Stichting Hearts for the Philippines heeft als missie de levensomstandigheden van deze mensen te verbeteren en ervoor te zorgen dat zij en hun kinderen een beter leven en betere toekomst krijgen. Geven met en vanuit je hart is de gedachte die we nastreven. Door kleinschalige projecten met betrekking tot voeding, gezondheid en onderwijs willen wij ervoor zorgen dat er structureel iets veranderd voor deze mensen.

Lees verder over Stichting HFTP